Facebook követésCsatlakozz Facebook oldalunkhoz is!

Epicatechin

„…Hollenberg professzor, a Harvard Orvostudományi Egyetemről, igen nagy jelentőségűnek tartja a ‘kakaóvitamint’, amit felfedezett. Úgy véli, hogy a benne található epicatechin olyan fontos, hogy a vitaminok közé kell besorolni, és felfedezés jelentősége minimum a penicillin és az érzéstelenítő felfedezéséhez mérhető…”

A fekete csokoládé előnyére szól, hogy növeli az antioxidánsok, így például az epicatechin előfordulását a vérplazmában. Ezek az anyagok védelmezik az infarktustól a szívet, minthogy a testben jelen lévő, sejtkárosító oxigénmolekulákat, a szabad gyököket semlegesítik.

Az Epicatechin egy erős antioxidáns, aminek inzulinhoz hasonló hatása van és erősíti a keringési rendszert.

A tiszta epicatechin egy szagtalan fehér por. Az epicatechin egy flavonoid, ami a flavonoidok csoportjához tartozik. Számos növényben megtalálható, így különösen nagy mennyiségben a kakaóban, a teában és a szőlőben.

Ha többet szeretnél megtudni a flavonoidokról, akkor kattints ide!

Ha többet szeretnél megtudni a szabad gyökökről, akkor kattints ide!

Ha többet szeretnél megtudni az antioxidánsokról, akkor kattints ide!

Megvan az étcsoki gyógyhatású összetevője (index.hu)

CsokoládéFórum
Gyere ide is

Ha tetszett a cikk,
kérlek lájkold 🙂 Köszönöm!

Kövess a Twitteren!