Epicatechin
|„…Hollenberg professzor, a Harvard Orvostudományi EgyetemrÅ‘l, igen nagy jelentÅ‘ségűnek tartja a ‘kakaóvitamint’, amit felfedezett. Úgy véli, hogy a benne található epicatechin olyan fontos, hogy a vitaminok közé kell besorolni, és felfedezés jelentÅ‘sége minimum a penicillin és az érzéstelenÃtÅ‘ felfedezéséhez mérhetÅ‘…”
A fekete csokoládé elÅ‘nyére szól, hogy növeli az antioxidánsok, Ãgy például az epicatechin elÅ‘fordulását a vérplazmában. Ezek az anyagok védelmezik az infarktustól a szÃvet, minthogy a testben jelen lévÅ‘, sejtkárosÃtó oxigénmolekulákat, a szabad gyököket semlegesÃtik.
Az Epicatechin egy erÅ‘s antioxidáns, aminek inzulinhoz hasonló hatása van és erÅ‘sÃti a keringési rendszert.
A tiszta epicatechin egy szagtalan fehér por. Az epicatechin egy flavonoid, ami a flavonoidok csoportjához tartozik. Számos növényben megtalálható, Ãgy különösen nagy mennyiségben a kakaóban, a teában és a szÅ‘lÅ‘ben.
Ha többet szeretnél megtudni a flavonoidokról, akkor kattints ide!
Ha többet szeretnél megtudni a szabad gyökökről, akkor kattints ide!
Ha többet szeretnél megtudni az antioxidánsokról, akkor kattints ide!
Megvan az étcsoki gyógyhatású összetevője (index.hu)
- Breadcrumbs jelentése és jelentősége a webdesignban - 2023. december 12.kedd
- SEO Ügynökség: Az online siker kulcsa - 2023. október 10.kedd
- Akril Bútorfrontok: Prémium Megjelenés és StrapabÃróság Egyszerre - 2023. szeptember 11.hétfÅ‘