Facebook követésCsatlakozz Facebook oldalunkhoz is!

Epicatechin

“…Hollenberg professzor, a Harvard Orvostudományi Egyetemről, igen nagy jelentőségűnek tartja a ‘kakaóvitamint’, amit felfedezett. Úgy véli, hogy a benne található epicatechin olyan fontos, hogy a vitaminok közé kell besorolni, és felfedezés jelentősége minimum a penicillin és az érzéstelenítő felfedezéséhez mérhető…”

A fekete csokoládé előnyére szól, hogy növeli az antioxidánsok, így például az epicatechin előfordulását a vérplazmában. Ezek az anyagok védelmezik az infarktustól a szívet, minthogy a testben jelen lévő, sejtkárosító oxigénmolekulákat, a szabad gyököket semlegesítik.

Az Epicatechin egy erős antioxidáns, aminek inzulinhoz hasonló hatása van és erősíti a keringési rendszert.

A tiszta epicatechin egy szagtalan fehér por. Az epicatechin egy flavonoid, ami a flavonoidok csoportjához tartozik. Számos növényben megtalálható, így különösen nagy mennyiségben a kakaóban, a teában és a szőlőben.

Ha többet szeretnél megtudni a flavonoidokról, akkor kattints ide!

Ha többet szeretnél megtudni a szabad gyökökről, akkor kattints ide!

Ha többet szeretnél megtudni az antioxidánsokról, akkor kattints ide!

Megvan az étcsoki gyógyhatású összetevője (index.hu)

Gyere ide is

CsokoládéFórum

Csokoládé fogyasztó at Csokoládé Fórum
Eszem, iszom, egyszóval fogyasztom a csokoládét és lehetőség szerint a jobb minőségűt próbálom becserkészni. 🙂
CsokoládéFórum
Gyere ide is

Latest posts by CsokoládéFórum (see all)

Ha tetszett a cikk,
kérlek lájkold 🙂 Köszönöm!

Kövess a Twitteren!