Magyar cukrászat bemutatkozó Pekingben
Magyarország és a magyar ételek kerülnek terÃtékre a kÃnai fÅ‘város nagy hagyományokkal rendelkezÅ‘ Mincu szállodájában egy hónapon át. Sanghajban magyar cukrászati heteket tartanak.
A pekingi magyar hetek március 18-i megnyitóján ezúttal is huszárok és népi táncosok léptek fel, a szálloda pedig, amely magyar ételek sorát tette az étlapjára, egész falakat beborÃtó magyaros dekorációval dÃszÃtette fel éttermét.
A magyar konyhára magyar szakács felügyel, a programokat, Ãgy az elÅ‘adásokat, gyerekfoglalkozásokat, filmvetÃtéseket a Pekingi Magyar Kulturális Intézet szervezi, de lesznek a magyarországi turizmust népszerűsÃtÅ‘ és a tudománydiplomáciát érintÅ‘ programok is. Az eseményt Szilas CecÃlia pekingi magyar nagykövet és Csaj Li-csün, a Mincu Hotel vezérigazgatója nyitotta meg.
A nagykövet közölte: az eseménysorozattal szeretnék Magyarországot a turisták és a potenciális befektetők számára egyaránt vonzóvá tenni.
Sanghajban március közepétÅ‘l Magyar Cukrászati Heteket tartanak két héten át. A kelet-kÃnai metropolisz egyik patinás épületében, a Hudec László magyar épÃtész tervezte Park Hotelben a történelmi Gerbeaud cukrászda és baristája által készÃtett hagyományos magyar cukrászsütemények és minÅ‘ségi kávé fogadja a betérÅ‘ket.
A szálloda lobbyjának bárjában délutánonként Blaho Attila zongoraművészt hallgathatják, miközben válogathatnak a lúdláb torta, az eckler fánk, a somlói galuska és a kecskeméti barackpuding közül – mondta Szentmártoni LÃvia, a sanghaji magyar fÅ‘konzulátus szakdiplomatája.
A lúdlábhoz eredeti belga csokoládét használnak, a somlóiba tokaji aszú, a pudingba pedig kecskeméti barackpálinka kerül. Mint a szakdiplomata elmondta, ebben a két hétben a lobbyt a Sanghajban már ismert Minya Viktória neves magyar parfümÅ‘r Eau de Hongrie illatával borÃtják be, és ehhez szintén egy magyar cég, a SOL levegÅ‘illatosÃtó berendezéseit használják.
A megnyitóra a sanghaji kerületek és a helyi külképviseletek vezetÅ‘in kÃvül üzletembereket is hÃvtak, és azt remélik, hogy e luxuskategóriás megjelenéssel sikerül felkelteni az érdeklÅ‘dést Magyarország és „rejtett kincsei”, a cukrászipari remekek iránt is – mondta Szentmártoni LÃvia.
Forrás: MTI
Magyar cukrászat bemutatkozó Pekingben
- Breadcrumbs jelentése és jelentősége a webdesignban - 2023. december 12.kedd
- SEO Ügynökség: Az online siker kulcsa - 2023. október 10.kedd
- Akril Bútorfrontok: Prémium Megjelenés és StrapabÃróság Egyszerre - 2023. szeptember 11.hétfÅ‘
Ha tetszett a cikk,
kérlek lájkold 🙂 Köszönöm!
Related Posts
-
A tipikus dán medvecukor
Nincs hozzászólás | aug 28, 2017
-
Bor és szÃnház, irodalom és csokoládé találkozása Keszthelyen
Nincs hozzászólás | máj 1, 2015
-
Mexikói chilis csokileves avokádóval és tortillacsÃkokkal?
Nincs hozzászólás | okt 25, 2017
-
Édes Napok fesztivál
Nincs hozzászólás | szept 11, 2016
About The Author
Csokoládéfórum
Eszem, iszom, egyszóval fogyasztom a csokoládét és lehetőség szerint a jobb minőségűt próbálom becserkészni. :)