Facebook követésCsatlakozz Facebook oldalunkhoz is!

Megtartották a brüsszeli Csokoládészalont

A hét végén tartották meg Brüsszelben a Csokoládészalont, az édes ízek kedvelÅ‘inek legjelentÅ‘sebb belgiumi eseményét – a tavalyi, elsÅ‘ csokoládékiállítás és -vásár nagy sikerére való tekintettel idén másfélszer akkora területen, sokkal több résztvevÅ‘t fogadtak a szervezÅ‘k.

A rendezvényen a „minden, ami csokoládé”-téma jegyében elÅ‘adásokon ismertették a kakaóbab termesztésének, a csokoládé készítésének történetét, a híres belga csoki különleges ízvilágának rejtett titkait. A látogatók nagy tetszéssel fogadták a csokoládéból formázott szobrokat is, valamint a részben csokoládéból készült ruhakölteményeket felvonultató divatbemutatót.

A programban szereplÅ‘ kóstolókon szokatlan ízekkel és illatokkal lehetett megismerkedni – a szalon egyik nagy slágere az elsÅ‘ hallásra hihetetlennek tűnÅ‘, ibolyaillatú és -ízű csokoládé volt. A rendezvényrÅ‘l a csokoládés édességek elkészítésének receptjeit is magukkal vihették az érdeklÅ‘dÅ‘k.

A csokoládé tökéletes élvezetéhez a szervezők szerint elengedhetetlen a megfelelő ital kiválasztása is. Nagy sikere volt annak az az előadásnak, amely a különböző ízű csokoládékhoz illő, azokkal harmonizáló borfajtákról szólt.

Belgium a világ ötödik legnagyobb csokoládéfogyasztója, egy lakosa évente átlagosan 8,3 kiló csokoládét fogyaszt. A szervezők szerint a belga csokoládé iránti külföldi kereslet is folyamatosan növekszik, főként olyan feltörekvő, hatalmas piacokon, mint Kínában és Indiában.

Gasztronómia-Belgium, MTI 2015. február 8.

CsokoládéFórum
Gyere ide is

Ha tetszett a cikk,
kérlek lájkold 🙂 Köszönöm!

Kövess a Twitteren!