Ha nem akarsz lemondani a csokoládéevés öröméről, akkor fogyaszd úgy, hogy az egészségedre is pozitív hatással legyen!

Hogyan?

A csokoládé egészséges! Legalábbis az biztosan, amelyiknek legalább 70%-os a kakaótartalma, és az még inkább, amelyiknek a nyers kakaótartalma ez, vagy e fölötti!

Ha szereted a csokoládét, szerezz be ilyen magas kakaótartalmú csokit, mert minél magasabb százalékban tartalmaz kakaót, annál magasabb az antioxidáns tartalma, így nem csak finom, de hozzájárul az egészség fenntartásához!

Talán nincs is olyan ember a földön, aki ne szeretné a csokoládét! Sajnos tény, hogy a hagyományos csokoládéban több olyan hozzáadott anyag található, melyek károsak az egészségre. A hagyományos csokoládé túlzott fogyasztása pl.:

  • fogszuvasodást,
  • székrekedést,
  • elhízást,
  • cukorbetegséget, stb. okozhatnak.

Pedig a feldolgozatlan kakaó (természetes állapotában) az egyik legmagasabb antioxidáns-tartalmú táplálék a Földön.

Hogyan lesz egy egészséges termésből, egészségtelen táplálék?

Úgy, hogy a hagyományos csokoládé készítése során számos anyagot adnak a kakaóhoz, sok esetben kivonják belőle az értékes anyagokat (pl.: az epicatechint, melyet kakaó-vitaminként is neveznek) és hozzáadnak a gyártás folyamán cukrot, tejet, tejport, ízfokozót, állományjavítót, stb. A kakaóból, ebből az igen értékes termékből egy egészségtelen, ártalmas fogyasztási cikk lesz, lett.

Ha szülő vagy és választhatnál, hogy gyermekednek magas cukortartalmú, egészségtelen csokoládé terméket, vagy cukormentes, antioxidánsban gazdag, egészséges csokoládét adhatnál, hogyan döntenél?

Hogy lelkiismeret-furdalás nélkül adhass gyermekednek is a csokoládét, keresd az alábbi pontoknak megfelelő termékeket:

  • nincs benne hozzáadott finomított cukor,
  • nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat, ízfokozókat,
  • olyan, ami bátran adható tej-, tojás-, liszt-, adalékanyagokra érzékeny gyermekeknek is,

Bizonyára Te is igyekszel odafigyelni a helyes táplálkozásodra, hiszen valószínűleg különben erre az oldalra sem találtál volna rá! Ha igyekszel sok friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, és igyekszel elkerülni a mesterséges adalékanyagokkal, ízfokozókkal előállított élelmiszereket, akkor a magas kakaótartalmú csokoládé a legjobb választás annak érdekében, hogy a szükséges antioxidáns bevitelt is biztosítsd.

Ráadásul jóval könnyebb dolgod van, hiszen biztosan szívesebben eszel csokit, mint nyers spenótot…

CsokoládéFórum
Gyere ide is
Latest posts by CsokoládéFórum (see all)