Facebook követésCsatlakozz Facebook oldalunkhoz is!

Forró Csoki Rummal Estére

Na persze csak annak, aki bírja. Merthogy este 6 után nem eszünk, ugye?! Ökölszabály, ha egészségesen akarod tartani az emésztésedet.

Na, ennek ma este adtam egy pofont, bár nem mintha így étkeznék, de a lényeg, hogy alapvetően nem nasizom este és 7-ig igyekszem megvacsorázni. Viszont nem tudom, ki tud róla, a keleti országrészben ma havazik. Érted! Hideg, hó, brrr….

Nem is kellett több, itt volt a várva várt alkalom, hogy kipróbálhassam az alábbi képen látható kombót. (Kérem, tekintsünk el attól, hogy Magyarország közepén egyelőre csak hűvös szellő fújdogál. Lesz itt is hó. Megígérem.)

Backardi Black + Forró Csokoládé italpor
Backardi Black + Forró Csokoládé italpor

Merítettem némi infót a forró csokipor… őőő… így jobb: forrócsoki por hátoldaláról az elkészítés módját tekintve, mely leírást örömmel publikálom alább fehér és piros bögre szemléltető ábrákkal, kinek-kinek választása szerint, melyiket is szereti:

Dr. Oetker Forró Csokoládé Por
Dr. Oetker Forró Csokoládé Por

Megvallom őszintén, nem rajongok a tejért. Gyerekkoromban toltam literszámra, mert akkor az volt a táplálék és szerencsére nem vagyok tejérzékeny, sem laktóz (de jó, hogy nem vagyok laktóz), de ez a fíling elfogyott. Már nem szeretem. Az ital kedvéért azonban beruháztam egy Riska tej 1,5% zsírtartalmú, 180 ml kiszerelésű pakkjába, ne mondhassa Mr.Dr…, hogy én vagyok a hibás, ha másként készítem és nem ízlik.

Na, leírás olvas, micro kinyit, bögre tej be, 800 watt nyomat 1,5 percig, tej ki, csokipor bele, kavar 30 mp-n keresztül, kész.

Tényleg ennyi. Sokat tesz ezért a finomságért a forrócsoki por. Ugyanis a leírtak szerint elkészítve (és én a sűrűbb változatot próbáltam) a kanál majdnem megállt benne. Jöhetett egy evőkanál Backardi Black, melyet természetesen nagy műgonddal juttattam a kísérleti folyadék atomjai közé. Szigorúan, csak hogy kitöltsem a teret.

Így nézett ki:

Forró Csoki készen
Forró Csoki készen

Kóstol….

Hmmm….

Kóstol még….

Hmmm….

Mééééég….

Nem vicc. Állat lett! De annyira, hogy nem győztem betelni vele. Jó, oké, van benne rum és az papíron nem opció. Azonban annyira jót tett az egész ízének az az egy kanál rum, hogy letehetetlen lett az ital.

Félreértés ne essék, ez itt most nem a művelt alkoholista rovata. A forró italba belekeverve a Backardit, az alkohol a végére pont kiszállt az egészből. Viszont ott hagyta a rá jellemző ízt, mint összetevőt.

Igazi, békés, lelket melegítő ital lett az egészből. Olyannyira, hogy minimum hetente egyszer iszom egy ilyet ezen túl a hideg végéig. Ajánlom mindenkinek, érdemes kipróbálni.

A következő alkalommal jó lenne 100% kakaóból, abból az igazi keserűből készíteni, azt felfőzve, vaníliarudacskát belefőzve, meg mindent, amit kell. Na, ez már macerásabb és nehezebb is. Ez a föntebb használt forró csoki italpor a gyorsasághoz segít hozzá megfelelő minőségben, már amit az íz, az állag, szín, illat és érzés jelent. Az összetevőket direkt meg se néztem. Most sem fogom.

Ha valaki tud jó kakaópor beszerzési forrást Budapesten, de olyan „igazit”, az kérem, kommentezze már be nekem, hogy hova menjek beszerezni. Köszönöm!

Forró Csoki Rummal Estére

CsokoládéFórum
Gyere ide is
Latest posts by CsokoládéFórum (see all)

Ha tetszett a cikk,
kérlek lájkold 🙂 Köszönöm!

Kövess a Twitteren!