Facebook követésCsatlakozz Facebook oldalunkhoz is!

Bor és színház, irodalom és csokoládé találkozása Keszthelyen

Elsőre talán meghökkentő párosítású programokat kínál a következő napokban a keszthelyi Balatoni Múzeum, ahol egyebek mellett a bor és a színház, az irodalom és a csokoládé, illetve az olasz életérzés és a magyar virtus randevúzik egymással.

Csontos Lilla marketinges arról számolt be, hogy Előnyári kalandok a neobarokk Balaton Kultúrpalotában lilában és nap-színekben címmel állítottak össze programcsokrot, amelynek első állomása május 2-án, azaz szombaton a Kultúr-sokk lesz, amelyet a bor és a színház találkozása válthat ki. Főszereplője Levkó Esztella színművész, aki az általa először Japánban bemutatott Kisvárosi Lady Macbeth című monodrámát adja elő, illetve Gajdics Péter borász-sommelier, aki Pop, rock, rosé címmel tart borkóstolást, előadást.

Május 6-án kultúrdesszertet kínál a múzeum az ínyenceknek, mégpedig az irodalom és a csokoládé párosításával, a Balaton által inspirálva. Cséby Géza irodalomtudós, író, műfordító A Balaton az irodalomban a kezdetektől napjainkig címmel mutatja be a magyar tenger lírai, prózai irodalmát, míg Kovács Emőke, az Artis Csokoládéműhely csokibűvészmestere a világsikerű Csokoládé című francia film hangulatát varázsolja a Balatoni Múzeum falai közé kézműves finomságaival.

A kultúrák találkozása május 9-én az olasz életstílus és a magyar virtus randevújával folytatódik, mégpedig egy családi nap keretében. A múzeum parkjában olasz veteránautókat láthat a közönség, odabent pedig egy olasz kortárs festő, Guido Vedovato alkotásaiból, illetve Szabó Csilla fotográfus toszkán tájakról készült fotóiból álló tárlatot tekinthetnek meg. A napot divatbemutatóval és olasz dallamokkal is színesítik.

Mint Csontos Lilla hozzátette: a sajátos összeállítású programok ihletői a múzeum alapítói voltak. A múlt század elején ugyanis egy klasszikus múzeumnál eleve többet kívántak létrehozni, a különböző területek találkozását is jelentő kultúrpalotát álmodtak Keszthelyre. Ennek jegyében született meg a programcsokor, amellyel a Nyitott Balaton Tavasz rendezvénysorozathoz is csatlakozik a Balatoni Múzeum.

Cikk:

Bor és színház, irodalom és csokoládé találkozása Keszthelyen

CsokoládéFórum
Gyere ide is
Latest posts by CsokoládéFórum (see all)

Ha tetszett a cikk,
kérlek lájkold 🙂 Köszönöm!

Kövess a Twitteren!