Facebook követésCsatlakozz Facebook oldalunkhoz is!

Először indul felsőfokú képzés a csokoládé szerelmesei számára

A csokoládé világnapján, július 7-én jelentette be a Szent István Egyetem budapesti Élelmiszertudományi Kara, hogy útjára indítja az első hazai diplomás képzést a csokoládé, kávé és tea iránt érdeklődő szakemberek számára.

A képzés azonban annak is hasznos lehet, aki csak hobbiszinten, fogyasztóként kívánja fejleszteni az ismereteit.

Magyarországon a pálinka reneszánsza és a sörforradalom után a kézműves édesipari termékek is egyre népszerűbbek a fogyasztók körében, és ma már otthon is sokan kísérleteznek minőségi trüffelek, bonbonok, táblás csokoládék előállításával. Ennek ellenére maga az iparág szakemberhiánnyal küzd.

A Budai Campuson lévő Élelmiszertudományi Karon több évtizedes tudományos háttér, számtalan releváns kutatás alapozta meg a 2017 szeptemberében induló Csokoládé-, kávé- és teakészítő mester szakmérnök/szaktanácsadó képzést.

A gyakorlatorientált képzésben 7 különböző tanszék oktatói mellett mestertanárként jelentős szerepet játszanak a vállalati szakemberek, akik többek között olyan cégektől érkeztek, mint a Szamos, a ChocoMe, a Goodwill, vagy éppen a Jacobs Douwe Egberts és a Starbucks. A képzés kiemelt partnere a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

A munka mellett elvégezhető, levelező tagozaton induló 4 féléves posztgraduális képzés a szakemberek mellett a csokoládé, a kávé és a tea iránt hobbiszinten érdeklődő fogyasztókat is várja, akik számára nemcsak az előállítási technikák, hanem a szakszerű kóstolás, minősítés és az érzékszervi bírálat is hasznos ismereteket jelenthetnek.

További információ és jelentkezés:
http://csokoladekavetea.hu/

A képzés gazdasági és tanulmányi felelőse:
Dr. Temesi Ágoston egyetemi adjunktus
Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék
Tel.: 06-20-418-3159

Először indul felsőfokú képzés a csokoládé szerelmesei számára

CsokoládéFórum
Gyere ide is
Latest posts by CsokoládéFórum (see all)

Ha tetszett a cikk,
kérlek lájkold 🙂 Köszönöm!

Kövess a Twitteren!