Facebook követésCsatlakozz Facebook oldalunkhoz is!

Az év fagylaltja – belga csokoládéból

Június 1-én Soltvadkerten 80 alkotás versenyzett a helyi Szent Korona Cukrászdában az Év Fagylaltja címért.


A nyertes az „Opera Royal” lett, amely egy belga csokoládéból készült, mogyorós ostya-törmelékkel és fehér csokoládéval rétegelt fagylalt. Igazán jól hangzik és gratulálok a készítőknek, Mohácsy Tündének, a pátyi Caffe Trevi Cukrászda tulajdonosának és Mányoki Krisztián cukrászmesternek.

Mányoki Krisztián cukrászmester
Mányoki Krisztián cukrászmester

Ez az esemény már a 18. volt a sorban ugyanezen név alatt. Most is volt fő csapásirány meghatározva, hogy mire építsék a versenyzők a terméküket, így ebben az évben a sárgabarack volt a kötelező íz. Természetesen választhattak mellé még egy kiegészítő ízt is.

A létrehozott alkotásoknál cél volt, hogy csak újdonság szerepelhetett és a nyertes receptet mindenki számára közzé kellett tenni. zt mondjuk még nem találtam meg, de ha valaki elküldi a linket, azt megköszönöm!

És egy részlet a hír kedvéért az MTI-től átvéve:

„Csuta Zsolt csákvári mestercukrász, a zsűri elnöke kiemelte, hogy „soha nem látott ízkombinációk” jelentek meg, ami egyébként a verseny kiírásában feltételként is szerepelt. Az volt a cél, hogy a verseny a szakma fejlődését segítse elő, ezért újdonságokat kellett bemutatni – mondta a mestercukrász. Fontosnak tartotta, hogy a győztes fagylaltok receptúráját a szakmai berkeken belül közreadják, így mindenki elkészítheti és árulhatja az édességeket, amelyekhez az ország minden szegletében hozzá lehet majd jutni.

Csuta Zsolt kiemelte: a kötelezően készített, sárgabarack ízesítésű fagylaltok is óriási ízválasztékkal vonultak fel. Nem mindegy, hogy a gyümölcs honnan származik, hogy mennyit tesznek belőle a fagylaltba, vagy milyen kiegészítő anyagokat adnak hozzá – hangsúlyozta. A mestercukrász szerint a magyar fagylaltkészítők legjobbjai fel tudják venni a versenyt a világ élmezőnyével. Csuta Zsolt korábban már kétszer megnyerte a versenyt, harmadszor a kötelező kategóriában lett első, így a vándorkupát is hazavihette.

A zsűrinek tagja volt többek között Ákos énekes-előadóművész, Cseh László úszó, Lehoczki Ferenc, a város polgármestere, Frittmann István borász, valamint Liptai Klaudia televíziós személyiség. A fagylaltok versenyével párhuzamosan zajlott a Magyarország tortája versenyre nevezett sütemények előzsűrizése is. Az idén 31 tortával neveztek és közülük négyet juttatott tovább a zsűri a következő fordulóba, amely a lajosmizsei Tanyacsárdában lesz június 29-én.”

 

CsokoládéFórum
Gyere ide is

Ha tetszett a cikk,
kérlek lájkold 🙂 Köszönöm!

Kövess a Twitteren!