Facebook követésCsatlakozz Facebook oldalunkhoz is!

VinCE és csokoládé

Borász körökben 100%-os, a közönség részéről pedig egyre ismertebb az évenként megrendezésre kerülő, immár hatodik alkalommal megnyitott VinCE Budapest Wine Show. A kiállításon minőségi borokat és pincészeteket ismerhet meg a látogató, de nem csak Magyarországról, hanem jut elég kitekintés más híres termőterületek boraira is. És ha bor, akkor van borkorcsolya is, és a csokoládé annak számít, bizony!

A VinCE épp zajlik. Nekem pénteki nap sikerült kijutnom a Vince Magazin jóvoltából és ha már ott voltam, körbenéztem egy kicsit csokoládé témában is.

3-4 kiállító jelent meg termékeivel, ami nem nevezhető soknak, de nyilván most nem a csokoládén volt a hangsúly. Ami nagyon megfogott, az Vasmatics József (alias: Marzy / Marci, attól függően, hogy külföldi, vagy magyar fordítás alapján van a leirat, mi nevezzük most Marcinak) által készített csokoládébonbonok. Marci egy igazi hazai csokoládémester, szakmája szerint cukrász, de nem mindig ezen a területen kereste kenyerét. Ennek ellenére néhány éve csak a csokoládéval foglalkozik.

Bonbonjai alapanyaga a belga Callebaut Cacao Barry csokoládé és további válogatott alapanyagok, melyek között szerepelnek a párlatok, vagy borok (ezzel is erősítve VinCE jelenlétének létjogosultságát).

VinCE és csokoládé
VinCE és csokoládé

Ahogy a képen is látszik, a gasztronómiai élmény nem merül ki a bonbonok ízvilágában, hanem egyedileg festett felülettel ellátott édességről van szó. Ha már így megdolgozható, a felület adta magát és Marci célközönségévé azon cégeket tette, akik az ügyfeleikkel való kapcsolattartás alatt nem csak a kommunikáció tökéletességére, minőségére ügyeltek, de mindez alatt egy megbeszélésen, vagy a céghez kötődő apró ajándékként olyan pluszt szerettek volna adni partnerüknek, amely valamilyen módon kiemeli őket az ügyfél tárgyalópartnerei közül, emlékezetessé téve a találkozást és egy esetleges szerződéskötés előkészítésénél azonos ajánlati tartalom mellett a döntéskor mégis a cég felé billenti a mérleget.

A Chocofacture vállalkozás egyedileg, kézzel készíti bonbonjait és olyan egyedi festéssel látja el a felületeit, amit a Megrendelő csak megkíván és az belefér 2×2 cm-es négyzetbe.

Mondanom sem kell, nekem megtetszett az ötlet, valószínűleg ki is próbálom a közeljövőben, hiszen már a termék illata is figyelemelterelő a szó jó értelmében, nem beszélve a látványról.

Mint megtudtam, mindezért még fáradnom sem kell, mert a csoki megrendelhető online és a házhozszállítás is biztosított.

Bővebben itt lehet tájékozódni: http://chocofacture.com/

CsokoládéFórum
Gyere ide is
Latest posts by CsokoládéFórum (see all)

Ha tetszett a cikk,
kérlek lájkold 🙂 Köszönöm!

Kövess a Twitteren!