A világ legjobb töltött csokoládéja magyar származású! Odavolt a nemzetközi zsűri a passiógyümölcsös bonbonért!
|Három csillagot kapott a gasztronómia Oscarként számon tartott londoni Great Taste Awards 2022-es versenyén a komáromi ZAX kézműves csokoládéműhely passiógyümölcsös bonbonja, ezzel világelső a töltött csokoládé kategóriájában.
A Michelin-csillagos éttermek által is használt alapanyagokból készülÅ‘ magyar csokoládé hajszálvékony, roppanós, kézzel festett burokba kerül, az Ãzek egyensúlya pedig páratlan kulináris élvezetet nyújt. Varga Zsuzsa csokoládémester nem köt kompromisszumokat, Ãgy a vásárlók ugyanazt a kiváló bonbont fogyaszthatják, mint a nemzetközi zsűri.
Még csak három éve működik, de Ãgy is sorra zsebeli be a rangosabbnál rangosabb elismeréseket a komáromi ZAX kézműves csokoládé műhely. A magyar manufaktúra idén négy termékkel indult a legmagasabb presztÃzsű világversenyen, a Great Taste Awardson, ahol minden érintett kategóriában dÃjat érdemeltek ki.
A joggal a gasztronómia Oscarjának nevezett megmérettetésre idén számtalan országból összesen 14 200 mintát küldtek be a versenyzők, amiket több tucat független gasztronómus értékelt. A szakértői zsűri nemcsak kóstol, hanem javaslatokat is fűz a nevezett receptekhez, melyeket a zsűritagok több körben tesztelnek is.
Az idei kiÃrás eredményeit az augusztusi londoni ceremónián hirdették ki, a ZAX kézműves csokoládé műhely pedig minden várakozást felülmúlva tarolt a versenyen.
Tökéletes párosÃtás
A magyar manufaktúra passiógyümölcsös bonbonja az Európai Unió országai közül egyedüliként zsebelt be három csillagot, és ezzel világelső lett a töltött csokoládék kategóriájában.
A tavalyi Academy of Chocolate Awards versenyen ezüstérmet kiérdemlÅ‘ terméknek már a megjelenése is egyedülálló, hiszen olyan, mintha egy ékszert fogyasztanánk el. Varga Zsuzsa csokoládémester a bonbon készÃtésekor ügyelt arra, hogy az étcsokoládé Ãze kiváló egyensúlyba kerüljön a passiógyümölcs frissességével és savasságával, ami olyannyira jól sikerült, hogy a zsűrit is levette a lábáról.
Kiválóan prezentált, gyönyörű csokoládé, melynek fényes márványozása egyszerűen lenyűgözÅ‘. Nagyon tetszett a csokoládé talp mintázásával kapcsolatos részletgazdagság. Imádtuk a passiógyümölcs Ãzt, a csokoládéalapok tökéletesen illeszkedtek a gyümölcsös karamellhez. Tökéletes párosÃtás!
– fogalmazott értékelésében a zsűri.
Csillaghullás a manufaktúrára
A bonbon kiválóságát bizonyÃtja az is, hogy ez a termék a legnépszerűbb a ZAX kézműves csokoládéműhely kÃnálatában. Varga Zsuzsa csokoládémester ráadásul nem köt kompromisszumokat, minden egyes bonbont ugyanolyan precizitással készÃt, ami garantálja, hogy pontosan ugyanazt a terméket kapja minden egyes vásárló, mint amit a londoni zsűri is kóstolhatott. SÅ‘t, a dÃjnyertes csokoládékülönlegességet már külön kollekcióban, elegáns dobozban is meg lehet vásárolni a manufaktúra honlapján.
A magyar manufaktúra egyébként valóságos csillaghullás árasztotta el, hiszen másik három nevezett terméküket is dÃjazták a gasztronómiai Oscaron. Meggy-csokoládé ganache bonbonjuk és nugátos táblacsokoládéjuk egyaránt két-két csillagot érdemelt ki, Zsutella fantázianévre hallgató csokoládékrémjük pedig egy csillagot kapott.
A komáromi ZAX kézműves csokoládé műhely jövőre is szeretné megmérettetni magát a nemzetközi porondon annak érdekében, hogy visszacsatolást kapjanak, miben tudnának még fejlődni. Elöljáróban annyit elárultak, hogy a következő időszakban a táblás csokoládék fejlesztésére koncentrál majd Varga Zsuzsa, aki újdonsággal is készül hamarosan az édesszájúak számára.
- SEO Ügynökség: Az online siker kulcsa - 2023. október 10.kedd
- Akril Bútorfrontok: Prémium Megjelenés és StrapabÃróság Egyszerre - 2023. szeptember 11.hétfÅ‘
- BILLZON vállalatirányÃtási rendszer újdonság ’felhÅ‘ alapú’ adattárolással - 2023. május 8.hétfÅ‘