Facebook követésCsatlakozz Facebook oldalunkhoz is!

Csokoládés Sör vagy Sörös Csokoládé?

Kaptam tegnap egy barátomtól egy üveg sört, amit ugyan nem árult el, hogy hol vette, de valószínűleg kapható itthon kereskedelmi forgalomban, mert a hátoldalán ott volt a teljes magyar nyelvű magyarázat hozzá. Hogy ez miért érdekes ennyire – hiszen sört szinte akárhol vehet az ember -, azt a felirata rögtön megmagyarázta. Barna sör volt. Csokoládéval!

Na – mondom – ennek fele sem tréfa! Ezt ki kell tesztelni!

Angol Csokoládés BarnaSör
Angol Csokoládés BarnaSör

Ma este sor is került rá, s fogtam egy itthon fellelhető Ikeás poharat , majd az ajándékot felbontva teletöltöttem azt. Barnának barna volt és talán a csokoládé miatt néhányan azt is mondták volna rá, hogy fekete.

Angol Csokoládés BarnaSör
Angol Csokoládés BarnaSör

Illata konkrétan olyan, mint amikor a sört és a keserű csokoládét összekeverik. Mivel mindkettő jelen van, de egyik sem markáns, nem jön ki egyik egyedi illata sem, tehát sem a sör, sem pedig a csokoládéfajta nem saccolható jól.

Az ízlelése merőben más helyzetet teremtett. Az első korty kiábrándító volt, mert igazából több sört vártam. A szénsavassága megvolt az italnak, a hab viszonylag gyorsan olvadt, de eleinte még hozta a sörözés ezen fílingjét. Az íz viszont még nem rendeződött.

A korty utánérzete viszont torokban adott keserű csokit és kisvártatva megjött a nyelvem két oldalán a keserűbb sörök ízvilága, tehát az ital kezdte behozni a kezdeti lemaradását.

Ó, bocsánat, közben még két kortyot eddigre már leküldtem az első után, és ezek átlagáról beszélek.

Vártam egy kicsit, milyen az össz. zengzet, és közben kezdtem belejönni. Nem valószínű, hogy a kedvencem lesz, hiszen ha ilyen ízt szeretnék érezni, fogyasztom a kedvenc söröm mellé a Lindt 85%-os keserű csokiját, azonban rá kellett jönnöm, hogy az első korty hirtelen tapasztalata ellenére helyre kis sör ez a maga módján.

Még frissített is (hiszen hideg volt) és megfelelő hátteret nyújthat egy olyan BL meccsnek, ami épp zajlik, azaz egy Juventus-Barcelona BL-döntőhöz.

Összességében azt kell mondanom, hogy tudom ajánlani mindazoknak, akik a csokoládét és a sört is kedvelik és kipróbálnának egy ilyen párosítást. Hagyományos sör fanok viszont inkább kerüljék.

Némi plusz információ az üveg hátoldaláról azoknak, akiknek ez érdekes:

Angol Csokoládés Barna Sör
Angol Csokoládés Barna Sör

Vigyázat, mert egy igazi „fejbeszállós” darabról van szó… hukk…

Ha valakinek van tapasztalata erről a sörről és szívesen megosztaná, annak örömmel várom alább a hozzászólását!

CsokoládéFórum
Gyere ide is
Latest posts by CsokoládéFórum (see all)

Ha tetszett a cikk,
kérlek lájkold 🙂 Köszönöm!

Kövess a Twitteren!